قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

اجرای طرح ملی حکاک در هرمزگان برای حفظ کاربری اراضی کشاورزی 

بندرعباس - فرمانده یگان حفاظت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی  هرمزگان، با تأکید بر تغییر استراتژی عملیاتی در مقابله با تغییر کاربری های غیرمجاز اراضی کشاورزی از اجرای طرح ملی حکاک خبر داد.
 اجرای طرح ملی حکاک در هرمزگان برای حفظ کاربری اراضی کشاورزی 

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ اسماعیل رئوفی با بیان اینکه طرح ملی حکاک با هدف حفظ کاربری اراضی کشاورزی، بیستم هر ماه در قالب مانور های عملیاتی در سراسر کشور اجرا می شود، اظهار کرد: یگان حفاظت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان ، چهارمین مانور حفظ کاربری اراضی کشاورزی موسوم به طرح حکاک را در چندین منطقه از شهرستان بندرخمیر برگزار کرد که این عملیات با هدف بازگرداندن اراضی کشاورزی به حالت اولیه و مقابله با بهره‌برداری‌های غیرمجاز انجام شد.

رئوفی در خصوص جزئیات این رزمایش اعلام کرد: در این عملیات، ۱۳ قطعه زمین کشاورزی که با اقدامات غیرقانونی نظیر دیوارکشی، پی‌کنی و سنگ‌چینی تغییر کاربری یافته بودند، با اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی به حالت نخستین بازگردانده شدند. وی همچنین تصریح کرد که در جریان این مانور، ۹ مورد تغییر کاربری غیرمجاز شناسایی و اقدامات قضایی لازم در خصوص آن‌ها صورت گرفته است.

فرمانده یگان حفاظت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با اشاره به اهمیت امنیت غذایی، افزود: زمین‌های کشاورزی سرمایه ملی هستند و هرگونه ساخت‌وساز غیرقانونی، زنجیره تولید و اشتغال در روستاها را مختل می‌کند.

وی تاکید کرد: این مانور علاوه بر جنبه اجرایی، با رویکرد فرهنگ‌سازی، ارائه اطلاعات و توزیع بروشور، به دنبال مطلع ساختن جامعه از مضرات تخریب اراضی است.

رئوفی بیان کرد: در راستای نظارت بر زنجیره معاملات، یک واحد صنفی مشاور املاک که در زمینه خرید و فروش زمین‌های کشاورزی فعالیت می‌کرد، مورد بازدید قرار گرفت.

سرهنگ رئوفی از شهروندان خواست برای حفظ حقوق نسل‌های آینده، در صورت مشاهده هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز، از طریق سامانه ۱۳۱، کانال همیاران زمین سبز در پیام‌رسان بله یا مراجعه حضوری با یگان حفاظت همکاری کنند.

وی در پایان عنوان کرد: این عملیات با حضور نمایندگان قضایی، انتظامی، شهرداری و منابع طبیعی و با به‌کارگیری ۲۲ نیروی عملیاتی و ۷ دستگاه خودروی تخصصی و کمکی انجام پذیرفت.

کد مطلب 6914848



۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

پالایش نفت بندرعباس فاتح شهرآورد فوتسال هرمزگان شد - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، نخستین شهرآورد فوتسال هرمزگان در فصل جدید لیگ برتر فوتسال کشور، امشب از ساعت 19 در سالن اروند بندرعباس برگزار شد و پالایش نفت بندرعباس موفق شد با ارائه نمایشی بهتر، فولاد هرمزگان را از پیش رو بردارد.

در این دیدار، محمدحسین بازیار و امیر خون‌جهان برای پالایش نفت بندرعباس گلزنی کردند تا شاگردان علیرضا افضل نخستین سه امتیاز فصل را با پیروزی 2 بر صفر در این رقابت استانی به دست آورند.

پالایش نفت بندرعباس با این پیروزی و کسب سه امتیاز، در پایان هفته نخست در رده دوم جدول لیگ برتر فوتسال قرار گرفت؛ جایگاهی که می‌تواند شروع امیدوارکننده‌ای برای تیم تازه‌متولی شده پالایش نفت با هدایت افضل باشد.

در سوی مقابل، فولاد هرمزگان که فصل گذشته را با قرار گرفتن در رتبه ششم جدول به پایان رسانده بود، در نخستین مسابقه فصل جدید مغلوب هم‌استانی خود شد و در پایان هفته اول در رده سیزدهم جدول ایستاد.

فولاد هرمزگان در فصل جدید همچنان با هدایت علی امیری به میدان می‌رود و در ادامه رقابت‌ها به دنبال جبران این شکست و بهبود جایگاه خود در جدول خواهد بود.

این پیروزی برای پالایش نفت بندرعباس از آن جهت اهمیت بیشتری دارد که دو نماینده هرمزگان فصل گذشته به ترتیب در رتبه‌های ششم و هشتم جدول قرار گرفته بودند و هر دو تیم در فصل جدید با هدف حضور در جمع تیم‌های بالای جدول پا به رقابت‌ها گذاشته‌اند.

انتهای پیام/864  


۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

پرواز مستقیم بندرعباس به رشت و گرگان برقرار می‌شود - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، کاظم توسلی از اضافه‌شدن دو مسیر پروازی جدید به شبکه پروازی فرودگاه بین‌المللی بندرعباس خبر داد و اظهار داشت: پروازهای مستقیم بندرعباس به رشت و گرگان در برنامه پروازی این فرودگاه قرار گرفته است.

وی افزود: پرواز مسیر بندرعباس ـ گرگان از روز چهارشنبه و پرواز بندرعباس ـ رشت از روز پنجشنبه هفته آینده برقرار خواهد شد و مسافران می‌توانند از این مسیرهای مستقیم برای تردد میان جنوب و شمال کشور استفاده کنند.

مدیرکل فرودگاه‌های استان هرمزگان با اشاره به مقصدهای فعلی پروازی فرودگاه بین‌المللی بندرعباس گفت: در حال حاضر از این فرودگاه به مقاصد تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز و اهواز پرواز انجام می‌شود و با اضافه‌شدن دو مقصد رشت و گرگان، شبکه پروازی بندرعباس توسعه پیدا می‌کند.

توسلی ادامه داد: برقراری پروازهای مستقیم به استان‌های شمالی، علاوه بر افزایش دسترسی هوایی مسافران، می‌تواند زمینه تقویت ارتباطات میان هرمزگان و استان‌های گیلان و گلستان را در حوزه‌های گردشگری، اقتصادی و تجاری فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: توسعه مسیرهای پروازی و ایجاد ارتباط مستقیم میان مراکز مختلف کشور، یکی از عوامل مؤثر در تسهیل تردد مسافران و تقویت ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری استان هرمزگان است.

انتهای پیام/864  


۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

تأمین کالاهای اساسی در هرمزگان بدون اختلال انجام شد - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، محسن یکتاپور در نشست شورای برنامه‌ریزی استان با حضور وزیر جهاد کشاورزی با تشریح اقدامات انجام‌شده برای حفظ امنیت غذایی هرمزگان در دوران جنگ اظهار داشت: با وجود شرایط خاص استان، تأمین و توزیع کالاهای اساسی بدون ایجاد کمبود در بازار ادامه پیدا کرد.

وی افزود: در جریان جنگ، جلسات قرارگاه امنیت غذایی به ریاست استاندار هرمزگان به‌صورت مستمر برگزار شد و مسائل مرتبط با تأمین کالاهای اساسی و بخش کشاورزی به‌طور مداوم مورد رصد قرار گرفت و برای رفع مشکلات احتمالی تصمیمات لازم اتخاذ شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با قدردانی از حمایت‌های استاندار و سایر مسئولان استان ادامه داد: در این مدت بیش از 82 هزار و 500 تن کالای اساسی توسط بخش خصوصی برای ذخیره‌سازی و تأمین نیازهای استان و کشور برنامه‌ریزی و پیگیری شد و تسریع در ترخیص و انتقال کالاهای اساسی موجود در گمرکات نیز در دستور کار قرار گرفت.

یکتاپور با اشاره به نقش هرمزگان در تأمین نیازهای کشور بیان کرد: این استان در کنار مسئولیت‌های استانی، بخشی از وظایف ملی در زمینه انتقال کالاهای اساسی به داخل کشور را نیز بر عهده داشت که این مأموریت با همکاری دستگاه‌های اجرایی و مجموعه‌های مختلف، حتی در شرایط جنگی دنبال و انجام شد.

وی همچنین از تشدید نظارت بر بازار در این دوره خبر داد و گفت: بیش از 5 هزار و 500 مورد بازرسی از نحوه عرضه کالاهای اساسی انجام شد و نظارت بر بازار، نانوایی‌ها و فرآیند توزیع کالاها به‌صورت مستمر ادامه داشت.

خسارت بیش از 5 همتی به بخش کشاورزی هرمزگان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در ادامه با اشاره به خسارت‌های واردشده به بخش کشاورزی استان در جریان جنگ گفت: میزان خسارت مستقیم واردشده به زیرساخت‌ها و بخش‌های مختلف کشاورزی بیش از 5 همت برآورد شده است.

یکتاپور خواستار تسریع در روند جبران خسارت بهره‌برداران شد و افزود: لازم است پرداخت خسارت‌های واردشده به فعالان بخش کشاورزی با جدیت بیشتری دنبال شود تا تولیدکنندگان بتوانند فعالیت خود را با توان بیشتری ادامه دهند.

وی درباره آخرین وضعیت پرداخت مطالبات گندمکاران هرمزگان نیز اظهار کرد: تاکنون 62 درصد مطالبات گندمکاران استان پرداخت شده و لازم است پرداخت بخش باقی‌مانده مطالبات نیز با جدیت پیگیری شود.

سطح گلخانه‌های هرمزگان به هزار و 27 هکتار رسید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای این سازمان در حوزه کشاورزی، باغبانی، دام، شیلات و صنایع تبدیلی گفت: توسعه این بخش‌ها با هدف افزایش ظرفیت تولید، ایجاد اشتغال و تقویت زنجیره‌های تولید در استان دنبال می‌شود.

یکتاپور درباره ظرفیت گلخانه‌ای هرمزگان افزود: سطح زیرکشت گلخانه‌های استان به حدود هزار و 27 هکتار رسیده و میزان تولید این بخش نیز حدود 215 هزار تن است.

وی ادامه داد: حدود 100 هکتار از طرح‌های گلخانه‌ای استان که بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، برای تکمیل به تسهیلات بانکی نیازمند هستند و با تأمین منابع مالی مورد نیاز، این طرح‌ها می‌توانند ظرفیت تولید و اشتغال هرمزگان را افزایش دهند.

بهره‌برداری از 32 پروژه کشاورزی در هفته دولت

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان همچنین از افتتاح و بهره‌برداری 32 پروژه بخش کشاورزی استان در هفته دولت خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح‌ها حدود 14.5 همت اعتبار هزینه شده و این پروژه‌ها زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای 25 هزار نفر را فراهم می‌کنند.

یکتاپور بیان کرد: این طرح‌ها در حوزه‌های مختلفی از جمله باغبانی، دام و طیور، صنایع تبدیلی، آب و خاک و سایر بخش‌های کشاورزی اجرا شده‌اند و با بهره‌برداری از آنها ظرفیت تولید و اشتغال استان افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به پروژه‌های شیلاتی هرمزگان نیز گفت: امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی، استاندار هرمزگان و جمعی از مسئولان، بهره‌برداری از 200 قایق بنزینی و 100 فروند لنج آغاز می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان افزود: برای هر قایق به‌طور متوسط سه فرصت شغلی و برای هر لنج نیز حدود 25 فرصت شغلی ایجاد خواهد شد که می‌تواند به تقویت فعالیت‌های صیادی و اشتغال در جوامع ساحلی استان کمک کند.

یکتاپور در پایان با قدردانی از وزیر جهاد کشاورزی، استاندار هرمزگان، نماینده ولی‌فقیه در استان، نمایندگان مجلس، مدیران دستگاه‌های اجرایی، رسانه‌ها و فعالان بخش کشاورزی اظهار داشت: همراهی تولیدکنندگان، کشاورزان، صیادان و سایر بهره‌برداران موجب شد بخش کشاورزی هرمزگان در شرایط دشوار جنگ نیز به فعالیت خود ادامه دهد و در تأمین امنیت غذایی استان و کشور نقش‌آفرین باشد.

انتهای پیام/864  


۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

سفر وزیر جهاد کشاورزی به هرمزگان باید گره‌گشا باشد - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، احمد مرادی عصر پنجشنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان که با حضور غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: حضور وزیر جهاد کشاورزی در هرمزگان فرصت ارزشمندی است و انتظار می‌رود این سفر دستاوردهای ملموس و مشخصی برای مردم استان داشته باشد.

وی با اشاره به گستردگی حوزه مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی در بخش‌های کشاورزی، دامداری و شیلات افزود: مطالبات و مشکلات استان از سوی استاندار، نماینده ولی‌فقیه و نمایندگان مجلس مطرح شده و وزیر نیز در جریان مسائل هرمزگان قرار دارد؛ بنابراین انتظار داریم برای مطالبات مهم استان تصمیم‌های عملیاتی و مؤثر اتخاذ شود.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس یکی از مطالبات مهم استان را احیای مرکز تحقیقات کشاورزی حاجی‌آباد عنوان کرد و گفت: این مرکز با بیش از 150 هکتار زمین از ظرفیت مهمی در حوزه تحقیقات و توسعه کشاورزی برخوردار است، اما اکنون از ظرفیت آن به‌درستی استفاده نمی‌شود و نیازمند دستور و پیگیری جدی وزارت جهاد کشاورزی است.

مرادی همچنین با اشاره به سد زاکین اظهار کرد: این پروژه حدود 98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما سال‌هاست تنها 2 درصد از عملیات آن باقی مانده و به بهره‌برداری نرسیده است.

وی تکمیل سد زاکین را در تأمین آب مورد نیاز بخش کشاورزی مؤثر دانست و خواستار تأمین اعتبار لازم برای اتمام و بهره‌برداری از این پروژه شد.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس همچنین بر ضرورت تداوم حمایت از پروژه‌های سدهای آبخیزداری استان تأکید کرد و گفت: سال گذشته با همکاری استانداری و استفاده از اعتبارات وزارت نفت، منابعی برای اجرای این پروژه‌ها اختصاص یافت و انتظار می‌رود روند تأمین اعتبار برای تکمیل طرح‌های آغازشده ادامه پیدا کند.

مرادی در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از اقدامات دولت در تأمین کالاهای اساسی هرمزگان در جریان جنگ اخیر، خاطرنشان کرد: با مدیریت استاندار و تلاش مجموعه دولت، در آن مقطع کمبود جدی در تأمین کالاهای مورد نیاز مردم استان ایجاد نشد.

وی در پایان بر ضرورت رسیدگی به مشکلات سرمایه‌گذاران، تجار و بازرگانان هرمزگان در حوزه صادرات و واردات تأکید کرد و خواستار حمایت دولت و دستگاه‌های مرتبط برای رفع موانع فعالیت بخش خصوصی استان شد.

انتهای پیام/864  


۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

وزارت جهاد کشاورزی برای احیای باغات لیموترش هرمزگان ورود کند - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، آیت‌الله محمد عبادی‌زاده در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان با حضور وزیر جهاد کشاورزی، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده این استان در حوزه‌های کشاورزی، شیلات و اقتصاد دریا اظهار داشت: حضور وزیر جهاد کشاورزی و مدیران این وزارتخانه در هرمزگان باید به تصمیم‌های مؤثر برای فعال‌سازی ظرفیت‌های مغفول‌مانده استان منجر شود.

وی با اشاره به وضعیت باغات لیموترش هرمزگان افزود: لیموترش یکی از محصولات مهم و دیرینه استان است، اما شیوع آفات در سال‌های گذشته بخش قابل توجهی از این سرمایه را با مشکل مواجه کرده و عمر اقتصادی درختان را کاهش داده است.

نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان بر ضرورت ورود جدی وزارت جهاد کشاورزی برای احیای این باغات تأکید کرد و گفت: مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها و مجموعه‌های تخصصی باید برای شناسایی و کنترل آفات و آفت‌زدایی باغات برنامه جدی داشته باشند و در صورت نیاز از تجربیات و دستاوردهای مراکز تحقیقاتی سایر کشورها نیز استفاده شود.

آیت‌الله عبادی‌زاده اصلاح الگوی کشت را از دیگر ضرورت‌های کشاورزی هرمزگان دانست و اظهار کرد: استان از سواحل گسترده، اراضی ساحلی و منابع آب شور برخوردار است و باید با استفاده از دانش و فناوری روز، ظرفیت کشت‌های سازگار با شوری و شرایط اقلیمی منطقه را توسعه داد.

وی همچنین بر توسعه صید فراسرزمینی تأکید کرد و گفت: با برنامه‌ریزی مناسب، استفاده از ظرفیت‌های قانونی و همکاری‌های منطقه‌ای می‌توان از ظرفیت شناورهای دارای توان فعالیت در آب‌های دور و مناطق مجاز صید، بهره بیشتری گرفت.

نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان در ادامه خواستار تسریع در جبران خسارت واحدهای تولیدی آسیب‌دیده از جمله مرغداری‌ها شد و افزود: بسیاری از بهره‌برداران خسارت‌دیده توان مالی کافی برای بازگشت سریع به چرخه تولید را ندارند و با وجود برآورد خسارت‌ها و طرح وعده‌هایی برای حمایت، پرداخت و اجرای این حمایت‌ها باید با سرعت بیشتری انجام شود.

آیت‌الله عبادی‌زاده توسعه پرورش ماهی در قفس را نیز از ظرفیت‌های مهم هرمزگان عنوان کرد و گفت: این استان قابلیت‌های طبیعی مناسبی برای توسعه آبزی‌پروری دریایی دارد و حمایت هدفمند از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان این بخش می‌تواند به افزایش تولید، ایجاد اشتغال، تأمین نیاز بازار و تقویت اقتصاد دریامحور منجر شود.

وی تأکید کرد: هرمزگان در حوزه‌های کشاورزی، شیلات، گردشگری و اقتصاد دریا ظرفیت‌های کم‌نظیری دارد که باید با برنامه‌ریزی علمی و حمایت اجرایی، از ظرفیت بالقوه به ثروت و اشتغال پایدار تبدیل شود.

انتهای پیام/864